Bli med på sjøørret eventyr ytterst i havgapet!

Hvaler er kjent som en flott destinasjon for fiske etter sjøørret. Etter en del planlegging og diverse henvendelser har jeg nå bestemt meg for å sette sammen noen flotte pakker med  meg  som deres sjøørret guide.

Man kan fiske fra land på alle Hvaler øyene men det er med båt de virkelige store mulighetene på Hvaler åpner seg! Her er det 2775 øyer, holmer og skjær å boltre seg i! Man kan fiske på nye steder hver dag eller dra direkte til en av mine hot spots. Avhengig av sesong og vær tar vi båten ut der sjansene for fisk er best. Vi går i land på en holme, et lite skjær, lun vik et strømsund, eller en strand. Variasjonene i fisket gjør dette til en meget fin og variert opplevelse.

sjøørret Hvaler
Bjørn Tore Kjølholt – sjøørret guide på Hvaler

Butikk på Vipps – Mine tjenester og prisliste.

Rosareke har en firmakonto på Vipps. Her kan dere bestille tjenester som guiding og fluekastekurs.

Sjøørret guide og overnatting

Jeg har satt sammen tre pakker pakker som passer best for en eller to personer.  Dette er mest praktisk med tanke på båten sin størrelse. Helg og hverdager.

Den første dagen blir jeg med som fiskende sjøørret guide, 4 til 5 timer. Dag to fisker dere stort sett på egenhånd. Fullstendig oversikt og plan for fiske dag to blir selvfølgelig gitt.

Alternativ 1 Homlungen fyr ligger vest på Kirkøy. Kort vei til Skjærhallen. Dette er en liten øy med godt sjøørretfiske hele året. Her er det 20 meter fra køya til fiskeplass. Det å bo på en egen holme i et gammelt fyr gir en helt spesiell følelse.  Det er kort vei med båt til mange fantastiske fiskeplasser. Spesifikasjoner ang overnatting her blir gitt ved booking.

Homlungen fyr.

Alternativ 2, kystledhytta på Lauer. Lauer er en øy som kan by på et helt unikt sjøørretfiske. Her kan du fiske ut mot havet eller i noen meget spennende kanaler som går mellom øyene. Overnatte i en liten og koselig hytte rett ved vannet. Kun 5 minutter med båt inn til Skjærhallen. Nabo øya til Homlungen. Spesifikasjoner ang overnatting her blir gitt ved booking.

Kystledhytta Lauer med Homlungen fyr i bakgrunnen.

Alternativ 3, overnatting i telt / lavvo. Om det ikke er ledig kapasitet ved hyttene eller om dere ønsker en annerledes og litt mer vill opplevelse er øy camping løsningen. Ta med eget telt og det utstyret dere trenger.  Vi setter opp base camp der fisket er best i forhold til sesong. Her kan dere nyte kaffen og se vakende sjøørret fra teltduken! bedre kan det vel ikke bli 🙂

Mer informasjon om hyttene finnere dere ved å trykke på bildet til Oslofjordens friluftsråd.

God mat og drikke

På Skjærhallen finner man det meste. Søndags åpne butikker hele året. Alt av service tilbud.  God mat kan nytes bla på Sjømatrestauranten  Første Reis. En fantastisk restaurant helt nede på brygga.  Hva med et stopp her før vi tar kveldsøkta ?

563189_323413931113514_176744899_n

Om meg.

Jeg kommer fra Kirkøy og er lokalkjent i området. Har tidligere jobbet som guide bla i Hemsila Hemsedal. Har fisket med flue i 25 år. Sportsfiske hele livet. Hvaler er min hjemmeplass, skjærgården vi skal fiske i er min bakgård. Det er dette stedet jeg nå åpner for dere. Hvaler sin mest entusiastiske sjøørret guide 🙂

Sjøørretfiske her ute er meget variert med enorme muligheter, man må bare vite om de. Tidevann og vindforhold er viktige. Man finner nesten uansett vær en bra plass å fiske på. Noen Bornholm tilstander vil du nok ikke finne her på Hvaler. Det er mange kast mellom hver fisk på over 2kg. Men til gjengjeld så får man nesten alltid fisk og mange av de om forholdene er riktige. Fisk fra ca 7 hekto opp til halvannen kilo er ganske vanlig. Ofte byr Hvaler på vakende sjøørret, et synlig og meget spennende fiske! Som sjøørret guide vil jeg lose dere frem til de beste plassene!

Pakke og pris eksempel:

 • Guiding dag en 5 til 6 timer.
 • Overnatting i hytte eller lavvo.
 • Båt til bruk begge dager. Kartplotter ombord.
 • Full tank med bensin. (Kjører dere mye så er det egen bensin stasjon på Skjærhallen)
 • Fullstendig plan og kart for fiske dag 2.
 • Priseksempel en person: Overnatting  i lavvo / telt og 2 dagers fiske kr 2500,-  Overnatting i hytte kr 3500,-
 • Priseksempel to personer pris per pers: Overnatting  i hytte og 2 dagers fiske kr 1900,-  Overnatting i hytte kr 2900,-

Andre muligheter

 • Forhandlere her har dere masse muligheter! Demo, Photo shoot, kundeopplevelser osv.
 • Fluekastekurs ved henvendelse.
 • Gi en opplevelse i gave.
 • Perfekt ramme for Events!

Informasjon

Sesong vårfisket: Mars til ca midt juni.

Sesong høstfisket: September til november.

Denne kan selvfølgelig utvides om været tillater det. Vinteren kan by på unike opplevelser!

Det er stor rift om hyttene så gi beskjed god tid i forveien. Minst 4 ukers varsel, tidligere jo bedre.

 • Ta med sovepose eller sengetøy selv.
 • Liggeunderlag og primus om dere skal overnatte i lavvu.
 • Ta med egen mat og drikke. Handleliste kan og sendes meg i forveien så ligger alt klar ved ankomst.
 • Ta gjerne med egen vest. Jeg har vester ombord om dere ikke har selv.

Ved interesse send en epost til følgende adresse: bt@rosareke.no

Hold deg oppdatert!Trykk LIKE på Rosareke sin Facebook side.

Ønsker dere å finne ut på egenhånd så har jeg satt sammen noen gode råd om plasser her:

For de som ønsker å gjøre en innsats for miljøet så ligger det poser fra kystlotteriet i båten .Jeg leverer disse inn for dere. Da er dere med i trekningen til kystlotteriet, flotte premier ?

Med dette ønsker jeg dere hjertelig velkomne til Hvaler 🙂

Bjørn Tore Kjølholt